Ana Sayfa
Issn/e-Issn Başvuru

ISSN/e-ISSN Başvuru

Dergiler için ISSN/e-ISSN başvuru işlemleri Yayın Komisyonu Başkanlığı tarafından yapılmamaktadır. Bu rehber, dergi yayımcılarının yararlanması amacıyla Yayın Komisyonu Başkanlığı tarafından hazırlanmıştır.

  • Bilimsel süreli yayınların ilk başvurusunda dergi editörü, Üniversite Yayın Komisyonu’na derginin yayınlanma amacını belirten bir rapor sunarak başvuruda bulunur. Bu raporda, derginin yayın ve danışma kurulu, hakem listesi ile makale formatı da belirtilir. Basımı uygun bulunan dergiler, her yeni sayı basımında yayın başvuru işlemlerini yapması gerekmektedir.

Üniversite Yayın Komisyonu Kararı sonrasında ÜYK’da yayınlanması/basılması kesinleşen dergiler için;

  • ISSN/e-ISSN başvurusu için Yayın Standartları ve Derleme Bilgi Sistemi (https://ekygm.gov.tr/)’ ne derginin yayımcısı olan birim (Fakülte, Enstitü, Yazar Yayımcı vs.) tarafından giriş yapılır. 
  • E-Devlet kullanıcı hesabı ile sisteme giriş yapılır. Detaylı bilgiye https://ekygm.gov.tr/Home/HelpDoc adresinden ulaşılabilir. 
  • "Yazar Yayımcı (Gerçek Kişi)" olarak yayımcı başvurusu yapmak istendiğinde herhangi bir ek bilgiye gerek duymadan sadece kimlik bilgileri ile başvuru tamamlanır ve yayın başvurusunda bulunulur. (Not: Bu tür yayınlar Sakarya Üniversitesi Yayınları içerisinde yer almaz.)
  • Sistemde istenen “Vergi Numarası” bilgisine yayımcı olan birimin vergi numarası yazılır. (Örneğin; Yayımcı İşletme Enstitüsü ise, vergi numarasına İşletme Enstitüsü’nün vergi numarası yazılır.)
  • "Üniversite" türünde bir yayımcı başvurusu yapılmak istendiğinde vergi numarasına ek olarak DETSİS numarası da istenmektedir. DETSİS numarası kaysis.gov.tr den öğrenilebilir.